Tuesday, September 9, 2008

Misjonimaja õnnistamine Birskis

Lõpuks oleme siis jõudnud oma elutöö finišisirgele. Arvan, et midagi suuremat meie Juhaga enam Venemaale ei ehita. Kui pärast 12 aastast Marimaal töötamist sai valmis Joškar-Olaas kogudusetöö keskus, kuhu kuulus kirik, pastoraat ja misjonimaja, siis arvasin, et kõik tööks vajalikud hooned on olemas. Kui nende majade vahele said tehtud lillepeenrad, rajatud muruplatsid ja laste mänguväljak, tundus, et edasi pühendume ainult kuulutuse- ja õpetusetööle.
Aga võta näpust.
Kolm aastat tagasi, 2005. aastal kolisime Baškortostani väikelinna Birskisse ja kõik algas uuesti otsast peale.
Esimesena sai valmis kogudusemaja-kirik. Edasi ostsime naabermaja pastoraadi tarvis. Siis ehitasime garaazi-laohoone, rajasime uue viljapuuaia, ostsime teise naabrimaja kogudusele mesinduse- ehk ,,meemajaks" ning ehitasime kolmekümne voodikohaga misjonimaja.
6 - 7.09.2008 õnnistas Ingeri Ev. Lut. Kiriku piiskop Aarre Kuukauppi (pildil keskel) kogu selle kompleksi kogudusetöö, laagri- ja õppetöö tarvis.
Pidurõõmu olid tulnud koos meiega jagama 14 inimeset koosnev rühm Soomest sõpruspraostkonnast Perniöst ja ehitusel osalenud talgulised Soome eri paigust. Laupäeval esinesid suurel kontserdil koguduse õuel meie andekad koguduseliikmed, laulis ,, Sorta" lauluansambel (pildil), lapsed ning pensionäride laulurühm ,,Sorta tu". Pidu lõppes maride kombe järgi ühistantsuga.
Pühapäevasel pidulikul jumalateenistusel ristiti seitse inimest ja nii oli pidu ka taevas. Halleluuja!
Anu sai endale 17. ristilapse: Nikolai.
Esmaspäeva varahommikul jätkas piiskop Aarre koos abikaasa Alinaga teekonda Marimaale, et seal pühitseda Suarsolas ehitatud marikeelse koguduse kirikuhoone.
Au olgu Jumalale taevas ja inimestel rahu maa peal!
Teenigem siis Issandat rõõmuga. Aitäh rahaliste annetuste ja eestpalvete eest!