Sunday, May 4, 2008

Kaunist kevadet!

2.05.08, reede: kevad ja puhkus
Noored otsustasid juba talvel, et peame maipühade aegu Birski koguduses noortelaagri. 15-18 aastased poisid ja tüdrukud sõitsid kolmeks päevaks kogudusemajja: koos on toredam Jumalasõna õppida, palvetada, laulda ja kirikuaias õunapuude all mängida.

„Noorus on ilus aeg, noorus ei tule iial tagasi…“ laulsid vanad eestlased. Koos noortega on ka meil Juhaga kevad hinges. Meil algab kuuajaline puhkus. Enne veel on Tallinnas sess… Kirjutan Uurali tööst jälle nii umbes juuni alguses. Kaunist kevadet teilegi!

1.05.08; neljapäev: töörahva solidaarsuse püha
Siin esineb see ka kevadpüha nime all. Sellel päeval peetakse linnaväljakutel miitinguid ja kontserte ning perekonnad lähevad loodusesse shaslõkki tegema.
Maipühade aegu peetakse ka pulmi. Abielud registreeritakse tavaliselt rajoonikeskuse klubis, kust sõidab pulmarong signaalide üürgamise saatel tavaliselt restorani pulmapeole. Vaesem rahvas peab pulmi külaklubis ja siis on uksed valla kogu külarahvale, kes saavad kõik peost osa. Kirikus oma abielule Jumalat õnnistust palumas käiakse siinkandis harva. Ilma Jumalata on aga ka abielus raske elada. Kolmekordne lõng on tugevam kui kahekordne ja mehe ja naise elu koos Jumalaga on õnnistuseks ka tulevastele põlvedele.